מהן רמות הסוכר בהן מומלץ לצאת ולעשות פעילות גופנית ומה כדאי לאכול לפני הפעילות?
- דיאטה בגוף ראשון
- 15 באפר׳ 2019
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 15 באפר׳ 2019
כאשר אתם מתחילים לבצע פעילות גופנית בפעם הראשונה או אם אתם כבר מבצעים פעילות גופנית ומעולם לא בדקתם את רמות הסוכר שלכם לפני היציאה לפעילות, דעו שחשוב מאוד לעשות זאת.
הסיבה לכך היא שבמהלך הפעילות הגופנית יכולים להתרחש בגוף שני מצבים- האחד ירידה ברמות הסוכר בדם והשני עלייה ברמות הסוכר בדם.
מתי מודדים את רמות הסוכר כאשר רוצים לבצע פעילות גופנית?
מומלץ למדוד את רמת הסוכר ממש לפני תחילת הפעילות ובסיומה על מנת לראות עד כמה רמות הסוכר משתנות- עולות או יורדות.
באילו מצבים יש לאכול לפני פעילות גופנית ובאילו לא (בהתאם לרמות סוכר בתחילת הפעילות)?
ברמות סוכר מתחת ל- 80 מ"ג/ד"ל לא מומלץ לבצע כלל פעילות גופנית מחשש לירידה ברמות סוכר בדם היכולה לסכן חיים.
ברמות סוכר בין 80 ל- 100 מ"ג/ד"ל ניתן לבצע פעילות גופנית אך מומלץ לאכול טרם תחילת הפעילות 2 מנות פחמימה מורכבות (30 גרם פחמימה) כמו כריך מקמח מלא או כוסמין המרוח בגבינה לבנה/ קוטג' 5%/ שכבה דקה של טחינה או אבוקדו.
ברמות סוכר בין 100 ל 150 מ"ג/ד"ל ניתן לבצע פעילות גופנית אך מומלץ לאכול טרם תחילת הפעילות פרוסת לחם מקמח מלא או כוסמין (15 גרם פחמימה) המרוח בגבינה לבנה או קוטג' 5%/ שכבה דקה של טחינה או אבוקדו.
ברמות סוכר בין 150 ל 250 מ"ג/ד"ל ניתן לבצע פעילות גופנית אך לא מומלץ לאכול שום דבר טרם תחילת הפעילות מחשש שבמידה ורמות הסוכר יעלו במהלך הפעילות, הסוכר יהיה גבוה מאוד.
ברמות סוכר מעל 250 מ"ג/ד"ל לא מומלץ לבצע כלל פעילות גופנית, אלא אם התייעצתם עם רופא שנתן את הסכמתו לכך.
מתי רמות הסוכר יכולות לעלות בזמן פעילות גופנית?
כאשר האימון עצים מאוד, כלומר מתבצע בדופק גבוה מאוד, כזה הקרוב לדופק מרבי שלכם. מצב זה יכול להתרחש גם בתנאי סביבה קיצוניים כמו יציאה לאימון ב"שיא החום" (עומס גדול על הגוף).
האם כל פעם צריך למדוד את רמות הסוכר בדם לפני יציאה לפעילות גופנית?
אנו ממליצים, לפחות בהתחלה, למדוד 3-4 פעמים לפני יציאה לאימון ובסיומו על מנת להכיר את התנודות ברמות הסוכר שלכם בדם ולדעת כיצד להתמודד איתן.
אימון בטוח ומהנה!!!!

Comments